Aramis Sportcsarnok alapkőletétel

2017. január 18. - 11:36

Ünnepélyes keretek között tették le az Illyés-Aramis Futsal Sportcsarnok alapkövét, 2017. január 12-én. Az épület, amely sport- és kulturális rendezvényeknek is helyet ad majd 2017 szeptemberére készül el a tervek szerint. Az alapkő letételénél beszédet mondott Wittinghoff Tamás Budaörs Város polgármestere, a kivitelező cég képviseletében Somogyi IstvánRitter Imre projektvezető, Soós Ferenc Aramis elnöke, Árendás Péter az Illyés Gimnázium igazgatója és a Pest Megyei Diáksportszövetség nevében Egri Gyula.

Az ARAMIS Sportegyesület Futsal Sportcsarnoka három szereplő együttműködése révén valósul meg. Az Aramis SE, az Illyés Gyula Gimnázium és Budaörs Város Önkormányzata fogott össze annak érdekében, hogy Budaörs egy új, többfunkciós közösségi térrel gazdagodjon.

 A sportcsarnokot úgy tervezték, hogy alkalmas legyen futsal, kézilabda, röplabda, kosárlabda mérkőzések rendezésére, hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Kiépítik a televíziós közvetítések lehetőségét is. A küzdőtér parketta borításának köszönhetően pedig különböző kulturális rendezvényeknek, társadalmi eseményeknek is helyet adhat. A csarnok játéktere 20×40 méteres lesz, lelátója 200 ülőhellyel és 50 állóhellyel rendelkezik majd.